Yeni nesil akü bakım süreçleri
Akü bakım alanında geleneksel tüm yöntemler yerini modern, takip edilebilir, ölçülebilir, denetlenebilir sistemlere bırakıyor.
Sektördeki tüm firmalar; Akü bakım revizyon ve yenileme işinde daha hızlı, başarılı efektif bir şekilde zaman ve iş kayıplarının minimum düzeyde olduğu bir sisteme ihtiyaç duymaktadırlar.
Artık tüm dünyada sistemler değişiyor. Teknolojiler yenileniyor. Kurşun-asit akülerin yanı sıra Lityum-iyon, Lityum-polimer gibi farklı bataryalar da sektörün içerisinde yerini alıyor. Ancak şu kesindir ki daha uzun yıllar kurşun asit aküler taşıma ve istifleme sektöründe var olmaya devam edecektir.
AKÜMAX ekibi olarak, bizler yaklaşık 10 yıldır bu ihtiyaçtan yola çıkarak hizmet verdiğimiz sahalarda sözünü ettiğimiz ihtiyaçları karşılamak üzere yeni planlamalar yapmaktayız.
Bizim sloganımız “YERİNDE BAKIM” dır. Aküleri yerinden kaldırmadan herhangi bir yere taşımadan mahallinde problemi çözmektir.
Akü üretici firmaları akülere ortalama olarak 1500 cycle (şarj-deşarj döngüsü) ömür vermektedir. Tam donanımlı mobil araçlarımız ve eğitimli personelimiz ile AKÜMAX bakım proseslerini her yıl düzenli olarak uyguladığımızda üretici fabrikaların verdiği cycle ömrünü İKİ KATINA kadar çıkarabiliyoruz.
AKÜMAX ekibi olarak biz sahalarda akülerin içinde oluşan sülfatlaşmaları yerinde çözüyoruz.Uzun süre bakım yapılmayan aküler sert ve geri dönülmez sülfatlaşmalara maruz kalmadan erken dönemde AKÜMAX proseslerimizle çözüyoruz. Akülerin içerisinde oluşan iç dirençleri azaltarak optimum performansta çalışmasını sağlıyoruz.
Sektörel bazda baktığımızda özellikle taşıma ve istifleme sektöründe çok büyük bir eğitim eksikliği olduğu bilinmektedir. Akülerde kullanılan saf su kalitesinden tutun da uygun olmayan redresör kullanımı dahil akü hücrelerine günlerce saf su konmaması, Yedek akü olmadığı için sürekli ara şarj yapmak zorunda olunması bunların hepsi akü ömrünü bitiren çok önemli unsurlardır.
Akü ömrünü bitiren bir başka önemli konu da aküleri deşarjlı vaziyette bekletmektir. Deşarjlı (enerjisi tükenmiş) bir aküyü şarj etmeden bekletirseniz kısa sürede sülfatlaşma dediğimiz kronik ve geri dönülmez bir arızayla aküyü başbaşa bırakırsınız. Forklift aküleri oldukça pahalı akülerdir. Bu akülerin veya komponentlerinin neredeyse tamamı ithaldir.
Yakın gelecekteki projemiz forklift akülerinin uzaktan izlenmesi suretiyle aküdeki voltaj durumunu şarj ve deşarj süresini ara şarj yapılıp yapılmadığını aküde muhtemel arızaların tespitini hatta redresör cihazındaki nice arızaları önceden görme imkanı bulabileceğimiz bir izleme sistemidir. Bu projenin örnek uygulamaları firmamız tarafından başlatılmışır.
Bu gibi durumlar birçok alanda olduğu gibi akü konusundada
insan unsurunu mümkün olduğunca sistemin dışında tutup hatayı en aza indirmektir. Proje tamamlandıktan sonra firma yetkilileri bir sunucuya (server) bağlanarak, internet üzerinden, bilgisayar veya cep telefonundan Aküleri online takip etme imkanına kavuşacaktır. Bu durum firmalara büyük ölçüde tasarruf ve hız kazandıracaktır.
Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz;
Sürdürülebilirlik uzun bir yolculuktur.Biz şirket olarak sürdürülebilirlik konusunu çok önemsiyoruz. Hizmet verdiğimiz sektör lojistiğin bir halkasıdır. Pandemi sürecinde birçok sektör durdu veya yavaşladı ama lojistigin durdurulmasi mümkün olmadı.
Lojistik durduğunda hayat tümüyle felç olur.
Yorumlar kapalı.