İŞ DÜNYASI KİTAPLIĞI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürdürülebilir Bir Gelecek Mümkün

Dr. Ali Eren Balıkel bu kitabında yakın dönemde yaşanan salgınlar ve sonuçları üzerinden sürdürülebilir bir geleceğin nasıl mümkün olabileceğini sorguluyor.
Pandemi sonrası dünyada daha dayanıklı iş modelleri oluşturmayı, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı dert edinen herkesi kendisiyle birlikte düşünmeye çağırıyor.
İspanyol gribinden koronavirüs salgınına kadar pandemiden öğrendiklerimizi, “üretim ve kalkınmada sürdürülebilir girişimcilik”, “sosyal sorumlu tüketim davranışı”, “yeşil tüketici” gibi güncel konularla birlikte ele alan yazar, günümüz kazanımlarını yarınlara taşıyabilmek için neler yapılabileceği konusunda genç kuşaklara da zihin açıcı önerilerde bulunuyor.
“Ülkece bir dijitalleşme sürecine acilen girerek doğaya verdiğimiz önemle birlikte salgınlara ve afetlere karşı yerel anlamda hazır olmak durumdayız. Bu anlamda hızlı tedbirlerle doğa kanunlarına uyumlu yaşam alanları inşa etmek, sürdürülebilir enerji yatırımlarına yönelmek tarihi sorumluluklarımızdandır.”

Sistematik İş Planı

Bu kitap esas olarak iki grup için yazılmıştır:
Birinci grup; iş planlamacı, iş planlaması ile ilgilenen öğrenciler ve öğretim üyeleridir. İş planı planlama becerisine sahip olabilir, ancak iş planlamasının farklı bir sistematik prosedür kullanarak bir işletmenin stratejik planı ile birlikte çalıştığını tam olarak bilemeyebilir. Geleneksel yaklaşım sistematik bir yöntemin daha geniş analizi ile değiştirilmeli, bireysel ve olgusal analiz grup görüşlerine ve uygunluk değerlendirmesine yol açmalıdır.
İkinci grup ise, iş planlamasının tekniklerini ve sistematik prosedürünü uygulama konusunda bilgisi sınırlı profesyonelleri içermektedir. Bu ikinci grup, küçük bir işletmenin sahibi-yöneticisi, genel olarak iş planlamasına aşina olan yönetici ve kendi başına yapmayı planladığı bir işle karşı karşıya kalan bölüm başkanı gibi kişilerdir.
Bu kitap, Sistematik Stratejik Planlama ve Stratejik Planlamada İşletmelerden Gerçek Örnekler adlı önceki kitaplarım için tamamlayıcı bir materyaldir. Spesifik, anlaşılması basit ve kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmıştır.

Stratejik Planlamada İşletmelerden Gerçek Örnekler

Stratejik Planlamada İşletmelerden Gerçek Örnekler, Sistematik Stratejik Planlama metodolojisinin basitleştirilmiş versiyonun, atölye ve beyin fırtınası yaklaşımlarını da kullanarak, kolayca anlaşılabilmesi ve evrensel anlamda her türlü işletmenin stratejik planlarını geliştirebilmesine yardımcı olmak için yazılmıştır.
Bu kitaptaki ana başlıklar aşağıda listelenmektedir. SSP metodolojisi ve atölye yaklaşımının kullanımı, gerçek kuruluşlara ait stratejik planlama projeleri ve sunulan çalışma formları mevcut veya gelecekteki işinizin stratejik planını hazırlamada size rehberlik edecektir.
Kitabin birinci bölümü, genel bir çerçeve sağlar ve stratejik planlamanın sistematik modelinin bazı bölümlerini kısaca ifade eder. Ayrıca, SSP ilkelerine dayalı stratejik planlama için atölye yaklaşımının kullanımını açıklar.
İkinci bölümde, çeşitli endüstrilerden gerçek kuruluşlar ile ilgili stratejik planlama projeleri gösterilmektedir. Kuruluşların çoğunluğu için, SSP metodolojisinin basitleştirilmiş versiyonu kullanılmıştır.

Paranın Tarihi

Sikkeden Bitcoin’e Paranın Tarihi’nde Philip Coggan, milattan yedi binyıl önce, bugünkü Türkiye’nin İran-Irak sınırında üretilen ilk obsidiyen bıçaklardan hareketle hâlen Çin ile Amerika arasında yaşanan ticaret savaşına kadar dünya ekonomisinin gelişimini takip ediyor.
Yol boyunca Kuzey Galler’de, Grand Central İstasyonu’nda, Mezopotamya’nın kadim uygarlıklarında, Malezya’nın fabrikalarında konaklayarak bu tarım, finans, teknoloji, iş ve demografi alanlarında yaşanan değişimlerin insan uygarlığının ilerlemesini nasıl yönlendirdiğini gösteriyor. Ticaretin binlerce yıl içinde nasıl genişleyip derinleştiğini, hükûmetlerin ekonomileri nasıl etkilediğini ve toplumların finansı nasıl evcilleştirip dizginlemeye çalıştığını son derece kritik örneklerle açıklayan Coggan, insanlar arasındaki bağlantıların, ekonominin dönen çarklarının temel bileşeni olduğunu iddia ediyor.
Sikkeden Bitcoin’e Paranın Tarihi, işte bu bağlantıların daha fazla ticarete, daha fazla uzmanlaşmaya, daha fazla fikir üretimine ve daha fazla özgürlüğe vesile olarak nasıl daima refah koşullarını yarattığını kanıtlıyor.

İŞ DÜNYASI KİTAPLIĞI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İstif Material Handling ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın