Cezayir Cezayir’e Gitmişken Nereler Gezilir, Ne Yenir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tipaza Antik Kenti
Fenikeliler tarafından kurulan ve daha sonra Roma İmparatorluğu’nun bir parçası haline gelen bu antik kent, muhteşem bir manzaraya sahip. Denizin kenarında yer alan kalıntılar arasında antik tapınaklar, tiyatrolar, hamamlar ve Roma dönemine ait izler oldukça etkileyici. Bunların yanı sıra, Tipaza’da bulunan etkileyici mozaikler, antik kentin döneminin sanat ve mimari zenginliğini yansıtıyor.

Notre Dame Katedrali
Ülkede Bizans mimarisini yansıtan en önemli tarihi ibadethanelerden biri olan Notre Dame Katedrali, 1872 yılında yapılmış. Fransızlar tarafından Akdeniz’in büyüleyici manzarasını gören bir konuma inşa edilen Notre Dame Katedrali, başkent şehir merkezinin kuzey bölümünde yer alıyor. Şehre gelen turistlerin görmeden ayrılmadığı yapılar arasında bulunan bu katedral ihtişamlı mimarisi ve göz alıcı iç dekorasyonuyla anılıyor.

Madghacen
Cezayir Batna Şehri’nin yakınlarında bulunan Madghacen, M.Ö 300-200 yılları arasında inşa edilmiştir. Anıt mezar olarak inşa edilen yapı o günlerden bugünlere gelmeyi başarmış önemli tarihi yapılar arasındadır.

Şehitler Anıtı
1980 yılında inşa edilmiş olan Şehitler Anıtı, Cezayir – Fransa savaşında hayatını kaybeden askerler anısına yapılmıştır. Şehrin yüksek noktalarından birine yapılmış olan anıtı rahatlıkla uzaktan bile görebiliyorsunuz. 08:00-19:00 arasında ziyaret edebileceğiniz bu yapı farklı tasarımıyla da görülmeye değer.

Kasbah
UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olan Kasbah, 1516 yılında yüksek bir noktaya kurulmuş olan eski bir şehirdir. Etrafı surlarla çevrili bu bölgenin içerisinde birbirinden otantik evler dar sokaklar içerisinde konumlandırılmıştır. Tarihi yapıların da bulunduğu bu bölge, şehrin en turistik noktaları arasındadır.

Cezayir, Kuzey Afrika’da bulunan bir ülkedir. Dünyanın onuncu, Arap Dünyası ve Afrika Birliği içerisinde ise en büyük ülkedir. Aynı zamanda ilgi çekici tarihi eserleri ve lezzetli yemeğiyle gezilebilecek turistik ülkelerden biridir.

Sidi M’cid Köprüsü
175 metreyi bulan yüksekliğiyle hem ülkenin hem de dünyanın en yüksek asma köprülerinden biri. Cezayir’in kuzeybatısında bulunan ve Sidi Rached, El-Kantara Köprüsü ve Rhumel Köprüsü gibi ünlü yapılarıyla ‘Köprüler şehri’ olarak anılan Konstantin şehrinde yer alan Gantaret El Hıbal, etkileyici mimarisinin yanı sıra eşsiz şehir manzarasıyla da görülmeye değer bir nokta.

Bardo Müzesi
Tunus’un Bardo kentinde bulunan bir arkeoloji müzesidir. Müze, 7 Mayıs 1888 tarihinde kurulmuş olup koleksiyon zenginliği ile Akdeniz bölgesinin en önemli müzelerinden biri ve Kahire Mısır Müzesi’nden sonra Afrika kıtasının ikinci müzesidir.[1] Tunus tarihini birkaç bin yıl boyunca ve çeşitli uygarlıklar boyunca çok çeşitli arkeolojik parçalar aracılığıyla izlemektedir.

Tajine
Ülkenin geleneksel lezzetlerinden biri olarak kabul edilir. Patlıcan, havuç, kuru erik ve biberle pişen etler, özel bir güven içerisinde sunulur. Yemeğin altına kuskus ya da bulgur pilavı konulur. Akşam yemeklerinde tercih edilir.

Couscous
Ülkemizde kuskus olarak bilinen bu yemek, Cezayir’in ulusal yemeklerinden biridir. Hemen her yemeğin yanında sunulan kuskus, Cezayir’deki restoranlarda ve sokak lezzetleri arasında bulunur. İsteğe göre kuru üzüm gibi garnitürlerle veya etle zenginleştirilebilir.

Makroudh
Makrot olarak da bilinen bu tatlı, Mağrip mutfağının en sevilen kurabiyelerinden biridir. İrmikle hazırlanan makrot, badem ezmesi, hurma veya fındıkla doldurulabilir. Şekil verildikten sonra üzerine susam serpiştirilebilir.

Mahjouba
Cezayir mutfağında irmikle hazırlanan mahjouba, aslında krep ve gözleme karışımıdır. Sarımsak, domates, biber, soğan ve baharat karışımı ile hazırlanır.

 

 

Cezayir Cezayir’e Gitmişken Nereler Gezilir, Ne Yenir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İstif Material Handling ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın